dimarts, 25 de novembre del 2008

- Com pugem els vídeos a Youtube?

Fem un treball sobre l'ús del Youtube. Jo m'he encarregat de la part de com crear un compte al Youtube i com penjar els vídeos. La informació la trobareu a continuació:

Com crear un compte a Youtube?

Per poder pujar un vídeo al YouTube, el primer pas que s'ha de seguir és registrar-se.

Per realitzar aquesta operació es necessita facilitar la següent documentació:

- Direcció correu electrònic.

- La contrasenya que vulguis ficar al teu compte.

- El nom d'usuari, amb el qual la resta et podrà identificar.

- La localitat.

- La data de naixement.

- El sexe.

- Un text amb unes lletres que has d'identificar quines són.

A continuació, has d'acceptar que els altres usuaris et vegin i acceptar les normes d'utilització del servidor.

Finalment, t'envien un missatge al teu correu per verificar el compte.


Com pujem un vídeo a YouTube?

Ens coloquem a la pàgina principal del YouTube i entrem les nostres dades d'usuari i contrasenya. Un cop, en el nostre apartat podem observar que hi un botó que posa "Subir", el qual et permet inserir el teu video, seguint els passos següents:

- 1º pas: Hem de posar-li un títol al video, i pot estar repetit per un altre usuari, però com que no hi ha cap usuari amb el mateix nom es fàcil identificar el teu.

- 2º pas, s'ha de fer una petita descripció del contingut del teu vídeo.

- 3º pas, indicar la categoria en la que es troba, per exemple, si pertany a la secció de automovilisme o d'educació.

- 4 pas, has d'escriure les etiquetes d'identificació, que són unes paraules que indentifiquen el vídeo, perquè si desprès els usuaris volen buscar un vídeo amb aquestes característiques, sigui fàcil de trobar-lo.

A més a més, hi han unes caselles opcionals que et pregunten si vols que el teu video es publiqui de forma privada, en la qual només el podràs veure tu i vint-i-cinc persones més, o de manera pública en la que tothom podrà accedir-hi.

Quan hem acabat de descriure el nostre vídeo, ens donen dues opcions: La primera consisteix en pujar el vídeo mitjançant els recursos que tenim al nostre ordinador; i, la segona, és la de capturar-lo en l'instant, la qual cosa et permet grabar els vídeos de YouTube de forma instantànea, mitjançant la webcam del teu ordinador. A més, hi han afegit una innovació que és la de poder pujar els vídeos a través del telèfon mòbil o poder pujar arxius de tamany superior a 100 MB o molts arxius a la vegada.

També podem pujar vídeos en el bloc de la següent manera:

Ens podem trobar amb tres casos:


  • 1r cas: embedir. El fitxer es troba a un espai web (p.e. a Youtube) i el proveïdor ens facilita el codi html que copiarem i posteriorment enganxarem a l'entrada del bloc. Aquest codi s'enganxa a la pestanya Modificar Html.

  • 2n cas: construir l'adreça web. El fitxer ja es troba a Internet. Llavors començarem per esbrinar quina és la seva adreça web i, un cop localitzada, la posarem a l'entrada del bloc.

        Exemple: volem visualitzar el vídeo de NEO sobre la pissarra digital que es troba al portal La pissara digital del professor Pere Marqués (UAB). A la següent imatge, i seguint l'exemple, podem observar la pàgina principal d'aquest portal on hi ha l'enllaç al vídeo.