diumenge, 23 de novembre del 2008

Conferència NTAE

Dimecres 12 de novembre, es va realitzar una xerrada a l'auditori de la facultat, a càrrec de la mestra Anna Pèrez, que a més, a creat un bloc anomenat Bitàcola de Mestra Tic.
El tema de la conferència era "Els blocs de l'escola".

Per començar, ens va fer reflexionar sobre paraules del nostre vocabulari que han estat introduïdes a travès dels blocs. Com per exemple, post, blocaire, catosfera, bloc, entre d’altres.

En segon lloc, ens va parlar sobre l’evolució d’Internet al llarg de la Història, explicant-nos que al començament es feia servir un model de web anomenat 1.0, i que es caracteritzava perquè les persones que podien utilitzar internet ( sobretot per pujar coses) era minoritària. En canvi, en 10 anys va aparèixer la web 2.0, on hi van haver-hi molts canvis, el més important de tot és que tothom podia crear i compartir. A més, es varen crear més eines, com per exemple, Gmail, Google Maps, etc. on tots som usuaris.

Seguidament, va fer referència als blocs, i en la seva evolució. Els blocs són una eina que ens permeten introduir conceptes, reflexions, notícies i que alhora els altres usuaris poden interaccionar amb nosaltres deixant-nos un comentari sobre el nostre treball o per afegir informació, és a dir, s’estableix un aprenentatge compartit.

D’aquesta idea han sorgit els bloglines, que consisteix en una web on es subscriuen els blocaires i els permet estar conectats en xarxa, per no haver d’escriure la URL del bloc, cada vegada que el vulguis visitar. Com a exemple, ens va mostrar un bloc de nois que estan a la presó, que expliquen els seus pensaments, aquest fet ens apropa a conèixer com són en realitat aquestes persones, i no jutjar-les per els seus errors.

A continuació, l’Anna Pérez, ens va explicar la utilització dels blocs a l’escola. La utilització d’aquests, és un fet molt actual en l’àmbit educatiu, però que a ajudat molt en l’aprenentatge dels alumnes, tant en la creació de textos, com en ajudar a que els alumnes coneguin nens d’altres escoles i puguin interactuar amb ells, fent vídeos, ensenyant projectes, escribint reflexions...A més, els pares poden observar allò que fan els seus fills a travès de la xarxa, inclòs en algunes escoles els poden veure durant un cert temps, mitjançant una webcam a l’aula.

Com a exemple, dels blocs escolars, l’Anna Pérez, ens va mostrar alguns exemples de blocs de l’escola on treballa, L’escola Drassanes.

Com a exemple, dels blocs escolars, l’Anna Pérez, ens va mostrar alguns exemples de blocs de l’escola on treballa, L’escola Drassanes.

Finalment dir que, em va semblar molt interessant la xerrada i que trobo molt bé per part de l’Anna Pérez, que a part d’exercir la seva feina com a mestra que estigui involucrada en projectes com aquest, que penso molt interessants i de molt profit per a l’aprenentatge dels alumnes. Si us agradaria veure el powerpoint utilitzat per a la xerrada, només cal que cliqueu aquí.

Fins aviat!