dijous, 30 d’octubre del 2008

CmapTools

















L'altre dia a classe, vam aprendre a mitjançant un text, poder formular un esquema amb les idees principals i més tard, penjar-ho en una web.
L'esquema el vam realitzar mitjançant el programa CmapTools, que és un programa que ens serveis per confeccionar els nostres propis esquemes conceptuals perquè siguin més visibles.

Aquests esquemes es poden fer mitjançant unes plantilles i una àmplia llista de recursos que et permeteixen vincular idees de diferents formes, i no només amb la tradicional.

A més, també converteix els esquemes directament en format web, aquesta mesura facilita la publicació i difusió dels treballs.

Te'l vols descarregar?

Windows Movie Market


























L'actualització, d'avui, fa referència a un programa que vam aprendre a utilitzar fa uns dies a classe, anomenat Windows Movie Market.
Consisteix en un programa amb el qual pots crear, editar i compartir els teus propis vídeos, imatges i sorolls.

Vam aprendre com a partir d'un vídeo fet, nosaltres podiem separar el video per seqüències, i eliminar les parts indesitjables. Però, també pots fer-ho a través de la teva càmera fotogràfica i incorporar-lo directament al programa. I a més a més, teníem la possibilitat d'afegir-hi veu, com per exemple, d'una videoclip del youtube i que quedés gravat en el vídeo anterior.

A més, pots posar-li efectes, com per exemple, accelerar o decelerar un vídeo, fer que surti com si estigués creat amb un llapis o pintat amb color sèpia,etc.

És un programa senzill d'utilitzar, i amb poques coses queda un muntatge molt maco.

A continuació, si cliqueu aquí, tindreu l'enllaç per baixar-vos el programa i començar-lo a utilitzar.


diumenge, 26 d’octubre del 2008

Jclic

Poner en marcha el JClic con Java WebStart




Jclic és una aplicació Java i que es distribueix mitjançant la tecnología WebStart.

Jclic és el programa principal, i serveix perquè els nens i nenes puguin visualitzar y realitzar les activitats proposades. És una manera d'aprendre a través de l'ordinador, ja que, són exercecis que els pot produir el propi mestre o mestre des de Jclic Autor que és el programa que permeteix crear i organitzar els exercicis estrian el contingut i utilitzan els formats i les plantilles que et proposa el programa.

Per poder descarregar aquest programa podeu descargar-vos-el gratis, cliqueu aquí.

dijous, 9 d’octubre del 2008

Reflexió sobre la prova realitzada als alumnes de 6è de primària

Avui, m'agradaria parlar-vos sobre un tema d'actualitat com pot ser el canvi de la legislació educativa: de la LOGSE per la LOE.

Un dels temes més conflictius d'aquesta nova llei és la prova que realitzaran al alumnes de sisè de primària quan acabin el curs. Aquesta evaluació es realitzarà a nivell d'Espanya i té l'objectiu d'evaluar els continguts que han après els nens i nenes a les aules, el nivell educatiu d'escoles públicades i privades, si les escoles tenen un bon funcionament o han d'adoptar un altre,etc. Aquesta nova llei es pot observar en l'article següent:

" [...]Una de las novedades de la Ley consiste
en la realización de una evaluación de diagnóstico
de las competencias básicas alcanzadas por el alumnado
al finalizar el segundo ciclo de esta etapa, que tendrá
carácter formativo y orientador, proporcionará información
sobre la situación del alumnado, de los centros y del
propio sistema educativo y permitirá adoptar las medidas
pertinentes para mejorar las posibles deficiencias.
Otra evaluación similar se llevará a cabo al finalizar el
segundo curso de la educación secundaria obligatoria.
Para favorecer la transición entre la primaria y la secundaria,
el alumnado recibirá un informe personalizado de
su evolución al finalizar la educación primaria e incorporarse
a la etapa siguiente."

La meva opinió sobre aquesta tema és que amb aquesta prova no pujarà el nivell educatiu del país i l'únic que faran serà una comparació entre comunitats,entre escoles públiques i privades, entre alumnes, i farà que els mestres es vegin amb més pressió a realitzar moltes més classes teòriques perquè a final de curs aprovin l'exàmen i no que apreguin d'una manera més relaxada i amb altres mètodes.

¿Què n'opineu vosaltres?



Links on podeu trobar informació sobre aquesta llei i relacionats:


http://bloc.ravalnet.org/bloc/bitacola_demestratic/educacio_escola_i_debat/2008/10/03/sobre_la_prova_de_6e#comments
http://www.petitlleure.org/bloc/2008/10/01/avaluacio-a-sise-de-primaria-el-calendari-escolar-i-lhonorable-president-montilla/
http://www.petitlleure.org/bloc/2008/09/20/el-calendari-escolar-a-revisio/

dissabte, 4 d’octubre del 2008

Eines google

Durant les classes de Noves Tecnologies, d'aquesta setmana, hem treballat amb el serveis que ens pot oferir el servidor Google. Concretament hem après a utilitzar aquest blog, hem construit un bloc de notes i el programa de documents de Google.

A continuació, explicaré més detalladament aquests serveis:


Notebook o Bloc de notes

Consisteix en un bloc personal, en el qual pots tenir arxivada aquella informació necessària, com pot ser informació concreta per realitzar un treball, notícies, pàgines webs preferides,etc. I que es pugui guardar en línia a través d'internet.

Aquest fet, ens dóna la possibilitat de treballar en diferents ordinadors, sense que es perdi la informació anterior.


A més t'ofereix la possibilitat de tenir diversos blocs segons el tema que hi vulguis tractar, com per exemple, un bloc personal, un altre de oci, de les activitats de classe... Pots acompanyar la informació amb fotografies, colors, comentaris, etiquetes,etc.



Finalment, dir que és una eina
que ens ajuda a gestionar la informació amb altres membres, ja que, ens permet compartir el bloc amb els usuaris que tu desitgis.

Documents de google


És un servei que ens ofereix Google, el qual ens permet treballar amb documents de text, fulls de càlcul, presentacions amb power point i poder realitzar formularis amb diverses respostes. I tot això ho pots fer a travès d'internet, és a dir, pots treballar des de qualsevol ordinador.






Com en el servei anterior també t'ofereix la possibilitat de compartir carpetes, així en un mateix document tots els usuaris del grup poden afegir continguts a un sol document.